Om Skrivarsafari

Här berättades myter i sommarnatten

Världshistoriens första Skrivarsafari presenterades som en ny sommarkurs på Fridhems folkhögskola i Svalöv 2010. Det blev en precis så äventyrlig utflykt på insidan som jag hade hoppats. Sedan dess har den arrangerats varje sommar.

Syftet med Skrivarsafari är att lämna förutfattade meningar om skrivandet och sig själv som skrivande människa hemma. Att vara öppen för att allt kan ta sin början med en doft, en känsla, ett ljud. Vi har en fantastisk verktygslåda, men av någon anledning använder vi bara skruvmejseln eller skiftnyckeln.

Vi låter oss inspireras av musik, inre och yttre bilder, visualiseringar och mystiska övningar där vi kommer i kontakt med vår berättarkälla. Vi delar upplevelsen två och två, i mindre grupper och i hela gruppen. Ibland läser vi högt. Vad som än händer det där dagarna så reser du hem med huvudet och kroppen fylld av historier och en längtan att fortsätta berätta.


Jag som är ”mamma” till Skrivarsafarin heter Anna-Carin Collin och arbetar bland annat som lektör och författarcoach. Jag läser alltså manus och ger utlåtande innan det skickas vidare till förlag.

Jag är utbildad skrivarpedagog och var under några år handledare för elever på ”Skrivarlinje på distans” som arrangeras av Sörängens folkhögskola i Nässjö. Jag har också samarbetat med Ann Ljungberg, i bokprojekt och kurssammanhang.

Vid sidan av skrivarverksamheten ägnar jag mig åt samtalsterapi som diplomerad psykosyntesterapeut. Jag har en fyraårig utbildning vid PsykosyntesAkademin i Stockholm och tar emot klienter i min mottagning i Täby.

Hösten 2015 debuterar jag med romanen ”Mamma kom aldrig hem” på Ordberoende förlag. Jag har fått flera utmärkelser för mina noveller och medverkar bland annat i antologin ”Över en fika”, samt ”Mariefredsnovellen” som släpps sommaren 2015.

Har du frågor om skrivarsafarin, kontakta mig på skrivarcoach[snabel-a]kreagrafen.se (spamsäkrat, kopiera och ersätt snabel-a med @).

Annons

En reaktion till “Om Skrivarsafari

    Det här gör en skrivpedagog | Amy Lagerman sade :
    3 januari, 2014 kl. 11:01

    […] Jag plockar in skrivandet i terapiarbetet och psykosyntesmodellerna i skrivandet, särskilt i Skrivarsafari, en kurs i kreativt skrivande som jag håller på Fridhems folkhögskola i Skåne om somrarna. Jag brukar beskriva det som ett […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s